CLICK HERE FOR FREE BLOGGER TEMPLATES, LINK BUTTONS AND MORE! »

Tuesday, July 26, 2011

Mc Donalds

ihsan en google

Sejak McDonalds Puncak Alam nih bukak...
asal pantang lalu jer mest anak bujang sorang nih dok jerit2 soh papa nyer masuk mcD..huhuhu..
ikutkan syazwan bukannyer nak makan pon..
tp dok sibuk nak main playground kat dalam tuh..
attenyer,,xkan mama ngn papa nak dtg sana g playground jer..
mest la kena beli makanan, baru ar xsegan nak dok lama2 kat situh..

abang + adik dah tunjuk belang..xhirau kiri kanan dah..

abg syazwan yg malu2 kucing bila jumpe kawan2 sepermainan...

stunt berani dari abg syazwan...kemain lagi..

posing maut dari dadam..

dadam + papa bergambar lepas kekenyangan =)


McDonald's Puncak Alam
Lot 10655, Jalan Utama
Bandar Puncak Alam
45010 Kuala Selangor
Tel : 03 -3392 5022 Fax : 03 - 3392 5023



loves,
mama Raid

Friday, July 22, 2011

Sukenyer =)

video

...adik beradik yg sgt enjoy...
adam yg sgt suke bila tgk keletah abgnye
..i loikee..

Thursday, July 21, 2011

Milk Booster

sejak akhir2 nih..hasil tuaian mama xseperti selalu..
hurmmm...mama tau kenapa..
1. Adam kurang ngempeng waktu siang (sabtu & ahad) sbb bnyk makan solid food..klu minum sikit jer sekadar nak bg tido..
2. bila adam kurang ngempeng, mama pulak malas nak pump kosongkan breast..huhuhu..terukkan.
3. terlalu rasa selesa bila bukak peti ais tgk stok susu adam mcm bnyk jer..(tp sbnarnyer xdela bnyk pon..org lain siap ada deep freezer lagi)

bila dah 2minggu nih hasil tuaian kat opis makin merudum di tambah plak lagi seminggu jer nak puasa, mula la rasa bersalah + gelisah..
cukup ker stok yg ada dalam freeze tok bulan puasa nnt??

aktivity men'search'ing tenet...
tadaaaaaa.....
ada org suggest minum air ni
air Longan + Kurma


SEDAP sgt...
boleh la beli bnyk2 lepas nih..
sbb air ni susah nak jumpe..ni pon terjumpe kat stesen petronas ara damansara..
harap2 percubaan minum air nih boleh buat susu bertambah..
InsyaAllah..

Tuesday, July 12, 2011

...santai...

melayan karenah anak-anak
layan 2 hero ni pon da macam jalan satu shopping complex..

adam yang suka bergambar
tapi abg syazwan pulak buat-buat tak pandang camera bila bergambar
sangat geram!!!

Wednesday, July 6, 2011

9mths Already...Weee


pejam...celik..pejam...celik...
Dadam da 9 bulan??
cepatnyer masa berlalu..
adam pon da semakin membesar dan semakin membulat, hasil susu mama.
Alhamdulillah lagi 3 bulan misi kedua mama tercapai..harap2 tercapai dgn izin dariNya..Aminnn

Adam 9 bulan :
1.Kuat makan..wpon da suap makanan dia..tp pantang nampak ada org mengunyah..mest dia bertenggek depan org tuh mintak simpati tok bg dia sikit..(adam lg suka mintak belas ikhsan kat abg dia(syazwan) sbb mest abg syazwan akan bg sikit..
2. Kuat Jalan...pantang nampak ada org keluar rumah..nak ikut jer kejenyer..
3. Takut kucing..hahaha..kelakar jer time nih..igtkan dadam suka kucing.rupenyer takut..bila datang tgk dekat2 kat kucing kemain kuat dia pegang kita..siap panjat2 badan lagi takut kaki dia kena kat kucing..hehehe
4. Pandai tiru suara org..xcaya cer way suara harimau or suara garang2..sure dia akan buat..
5. Pandai main kejar2..ni pon satu hal..tp yg xleh tahan nak gelak..bila kejar dia..da dekat baru dadam kelam kabut nak lari (merangkak)
6. Pandai gelak bila tgk TV..yg ni confius sket..xtau la dia gelak sbb dia paham atau dia gelak sbb tgk abg syazwan gelak..
7. apa lg ek??
8. layan gambar jer la..
9. ok nak upload la nih.
10. tadaaa....
^^^^^^^
^^^^^
^^^
^^
^

see...adam yg baru lepas nyusu..still nak pau susu abg syazwan..setiap kali dadam akan wat macam nih klu nampak botol susu abang


sampai baring2 layan hisap botol susu abg syazwan...

adam : nak g tgk tv..tp layan mama jap..mama soh posing amik gambar dulu

ni kes nak kuar jalan2..sib baik ada abg syazwan tolong bawak dadam jalan keliling rumah..
Adam : dalam pagar pon jadilah..janji keluar dari rumah..

....habis....

love,
mama raid

Tuesday, July 5, 2011

Juan's Besday Party

weekend ari tuh g sg. lopo nak attend besday party anak buah rais..
Juan besday ke-7..
actually his besday on 30th june..tp dah 30hb jatuh ari kamis tuh yg buat ari sabtu..xsabar nak bawak syazwan, memandangkan dia da tau pasal besday party..
mesti ada kek, ada lilin, tiup lilin, ada nyanyi2..yg paling best dia suka makan kek...

cake besday abg juan...

syazwan seperti biasa...xkan berenggang dgn cake besday selagi cake xdipotong & dimakan...

cer tgk syazwan ada ker x terselit tgk cake lagi??...
hahahaha..mesti la ader..penuh khusyuk lagi..

see...org sume da duduk kat kerusi..si syazwan ni tetap setia menanti di sisi cake..
nnt besday syazwan soh papa wat cake macam ni..
ker nak design lain??

sambil jeling2 tgk syazwan dgn cake..mama tetap ngn acara wajib with akak2 iparku..hahahah..biasa2 la lama xjumpe..mcm2 cerita ada...


Monday, July 4, 2011

Duta Kecik Ovi Sports..

dgr arahan dulu sblm amik gambar...ahahaha..lwak jer syazwan nih..


oppsss...
syazwan seperti tidak stabil dgn gayanyer...


^^
^^
^^
^^
^^
^^
^^
^^
tadaaaaaa.....

amacam...ok x??
tp kaki plak terpeleot...aduyai...

Majulah Sukan dgn Ovi Sports =)

hehehe...kali nih entry kasi kipas Ovi Sports sket..sambil menyelam minum la air..xgitu..



night mode..mmg meriah kat sini time malam..bukan setakat ada futsal court, badminton court & pusat snooker..open karaoke pon ada..


pandangan dari depan..


last but not least..molten product bnyk dijual dkt Ovi Sports..
meh la datang sini..
business hour 11am - 11pm everyday except Monday is Closed..
lokasi dekat dalam Triways Sports Centre, Padang Jawa..
(**depan JPJ Padang Jawa,dekat ngn Uitm pintu belakang..I-city pon dekat dr sini...)

Friday, July 1, 2011

Bowling Time!!

da lama rasanye tak main bowling..sejak2 da kawin nih..en bie plak xminat main bowling tuh yg xde geng nak main..huhuhu..

tp kali nih yg main bowling nyer bukan mama wokey..tp syazwan..papa nyer yg ajar..ms 1st time main bowling mama xjoin sbb dok sibuk beli barang dapur..papa ckp syazwan terror main bowling (ni mest kes ikut ke'terro'an mama..hahaha..papa klu baca ni mest mencebik..hahaha)

so this time papa bwk kitorang g jalan2..mula2 plan nak ke I-city tp klu pergi siang2 xbest mana ada lampu2..nak masuk tmpat snow pon mcm xsyok jer sbb takut adam kesejukkan..tu yg tetibe terpikir nak bawak syazwan main bowling..bole mama tgk skills syazwan..


syazwan yg mula2 malu nak tunjuk skill ngn mama..ada soh papa yg main..cett..


at last papa tolong baling..bg syazwan panas dulu..


bila da panas..syazwan main sendiri..siap ada pom-pom boy lagi..adam bg semangat kat abg syazwan..go abang go..


sabar menanti..strike ker x??


last picture,,,sbb hp mama bateri da kong...huhuhu..dan2 jer bateri kong time nih..

brapa round ntah syazwan main..lama jugak dok layan syazwan main game kat sini...lepas nih boleh lawan main ngn adam plak..


Love,
mama raid